Wethouder Roy Geers geeft startsein voor bouw Boschgaard

Wethouder Roy Geers geeft startsein voor bouw Boschgaard

Donderdagmorgen 4 november 2021 heeft wethouder Roy Geers met Mohamed Acharki, bestuurder van woningcorporatie Zayaz, symbolische de bouw van Boschgaard geopend. Bouwbedrijf Versteegden gaat in de komende twee jaar ecologisch en circulair negentien sociale huurwoningen en een buurtcentrum bouwen. Dat gebeurt op de oude Patio in Oost. Het ontwerp is van architectenbureau Superuse Studio’s in Rotterdam.
Wethouder Roy Geers en Mohamed Acharki rokken oude spijkers uit een balk., 

Toekomstig bewoner Jochem verklaarde: ‘Circulariteit zoeken wij niet in nieuwe materialen, maar eerder in het hergebruik van oud bouwmateriaal. Daarom hebben we honderden balken ontspijkerd die in het nieuwe gebouw gebruikt worden, o.a. van de oude Kunstacademie. Dit vonden wij een meer toepasselijke handeling, en leuker dan een lintje knippen.

Roy Geers was uitgenodigd als wethouder Wonen. In een toespraak benadrukte hij de pioniersfunctie van Boschgaard op het gebied van duurzaam en circulair bouwen, en hoe de gemeente graag ruimte biedt aan dergelijke onderscheidende projecten. Ook roemde hij de combinatie van wonen en maatschappelijke ruimte in een gebouw. Boschgaard werkt samen met woningcorporatie Zayaz, eigenaar van het pand.
Mohamed Acharki, bestuurder van Zayaz, sprak over de bijzondere samenwerking, en het eigenaarschap dat de toekomstige huurders tonen. “Als woningcorporatie de teugels aan een groep bewoners geven was voor ons een nieuwe stap. We leren zo niet alleen over wat bewoners zelf kunnen, maar ontwikkelen ook veel kennis en ervaring op het gebied van circulair bouwen.” Volgens de planning zullen de Boschgaarders eind 2023 hun intrek nemen

 Voor meer informatie, kijk op www.boschgaard.nl. 

Terug