Verbouwing bij Sportcentrum Fitland in Gemert gaat gewoon door: ‘Elk nadeel heeft z’n voordeel’

Verbouwing bij Sportcentrum Fitland in Gemert gaat gewoon door: ‘Elk nadeel heeft z’n voordeel’

De renovatie van sportcentrum Fitland en het bijbehorende zwembad ondervindt vooralsnog geen hinder van de maatregelen omtrent het coronavirus. Integendeel zelfs.

De werkzaamheden lopen op dit moment zelfs wat voor op de planning, vertelt Maarten van Kempen, eigenaar  van Fitland Sportschool Gemert. ,,Toen we wisten dat de gedwongen sluiting langer dan een week zou gaan duren, hebben we meteen geschakeld met de bedrijven die ons helpen. Omdat het hele gebouw nu leeg is, kunnen bepaalde klussen al eerder makkelijker uitgevoerd worden.”

Meteen leeggepompt

Zo is het binnenzwembad meteen leeggepompt om de bodem van nieuwe twee-componentenkit te voorzien, een klus die eigenlijk voor de zomermaanden gepland stond. ,,Natuurlijk waren we veel liever gewoon opengebleven, dat spreekt voor zich. Maar hoe vervelend ook: elk nadeel heeft z’n voordeel. De planning van de werkzaamheden die we tijdens de zomersluiting zouden doen, was eerlijk gezegd aan de krappe kant. Nu gaan we het zeker halen. Met dank aan bouwbedrijf Versteegden en een aantal lokale ondernemers, die snel hebben kunnen schakelen.”

De door het RIVM afgekondigde maatregelen en voorschriften vormen volgens Van Kempen vooralsnog geen belemmering voor de werklui die nu in het sportcentrum bezig zijn. ,,Het is een groot gebouw en zeker als er geen bezoekers zijn, is het niet zo moeilijk om ruim afstand te houden.”

Niet zomaar mee te schuiven

Van Kempen verwacht echter niet dat het zwembad en sportcentrum éérder dan september – zoals oorspronkelijk gepland – helemaal verbouwd zijn. ,,Sommige klussen kun je naar voren halen, maar dat lukt niet met alles, helaas. De technische installaties zijn besteld en de data waarop die worden aangelegd, zijn al langer gepland. Daar kun je niet zomaar mee schuiven”, noemt de ondernemer uit Mill als voorbeeld.

Het sportcentrum aan de Vicaris Van der Asdonckstraat wordt in acht fasen gemoderniseerd. Belangrijk onderdeel van de vernieuwing is het zwembad. Dat wordt opgeknapt, met een flinke financiële injectie van de gemeente. Gemert-Bakel steekt eenmalig 2,2 miljoen euro in de renovatie van het bad en draagt daarnaast jaarlijks 185.000 euro bij in de exploitatie. 

Eigenaar van het complex

Fitland blijft het binnenbad de komende twintig jaar exploiteren, zo is afgesproken. Van Kempen gaat huren van Molenbroek bv, het nieuw opgerichte bedrijf dat inmiddels eigenaar is van het complex. In Molenbroek bv werken bouwbedrijf Versteegden en Vast & Goed uit Erp samen.

Bron: ED.nl

Terug