Koning Willem-Alexander bezoekt Bouwbedrijf Versteegden: “De koning ziet toekomst in onze circulaire aanpak”

’S-HERTOGENBOSCH – Koning Willem-Alexander bezocht donderdag 23 februari bouwproject Boschgaard in ’s-Hertogenbosch. Bouwbedrijf Versteegden bouwt er in opdracht van woningcorporatie Zayaz aan het meest circulaire woonproject van Nederland. Bijzonder aan het project is de manier waarop het bouwbedrijf duurzaamheid combineert met sociale participatie.

Tijdens het bezoek sprak Zijne Majesteit de Koning met Mark Versteegden, mede-eigenaar van het bouwbedrijf. Koning Willem-Alexander sprak zijn bewondering uit over de duurzame aanpak. “Net als wij ziet hij veel kansen in het bouwen met restmaterialen”,vertelt Versteegden. “Het mooie aan dit project is dat we het samen met de toekomstige bewoners aanpakken. Die kans kregen we mede dankzij Zayaz.”

Hergebruikt materiaal

Versteegden bouwt bij Boschgaard met 90% hergebruikt materiaal. Daarmee zorgt het bouwbedrijf ervoor dat er geen extra CO2 wordt uitgestoten bij de productie van nieuwe materialen. De toekomstige bewoners ‘oogsten’ die herbruikbare materialen zelf, met hulp van Versteegden.  

Het Erpse bouwbedrijf trok al eerder de aandacht van de koning. Op de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in het Koninklijk Paleis in Amsterdam sprak Kelly Versteegden met de koning over de manier waarop Versteegden bijdraagt aan de woningbouwvoorraad. “We zijn vereerd dat koning Willem-Alexander vandaag ons woonproject Boschgaard bezocht om met eigen ogen te bekijken hoe wij hier alle facetten van duurzaam bouwen combineren in één bouwproject.” 

Cadeau van de koning

De koning bezocht niet alleen het project, maar draagt er ook actief aan bij. Zo schonk hij 5 eikenhouten balken, afkomstig van bomen uit zijn eigen bossen. Tijdens het bezoek werd Willem-Alexander daar hartelijk voor bedankt. 

Na het geanimeerde gesprek sprak de koning ook met toekomstige bewoners, die samen met Bouwbedrijf Versteegden actief meebouwen aan de circulaire creatie van het woonproject. De koning verbleef in totaal 2,5 uur op het woonproject. De oplevering van het project is gepland in oktober van dit jaar.