Duurzaam bouwen … Er kan meer dan je denkt!

Wil je duurzaam of circulair bouwen? Dat kan. Heel goed zelfs. Wij realiseren al prachtige projecten met tweedehands bouwmaterialen. Echt: er kan meer dan je denkt. Veel meer!

De wereld verandert. De bouwwereld ook.

Iedereen ziet, voelt en begrijpt: we staan met zijn allen voor stevige uitdagingen. Het moet groener. Het moet duurzaam. Het moet circulair. Dat geldt voor alles, dus ook voor het bouwen. Dat is geen vraag. Dat is een feit. Punt.

Circulair bouwen: wij lopen graag mee voorop

Kun je CO2 negatief bouwen? Ja. Absoluut. Maar inderdaad: dat kost wat extra energie. Je zult als aannemer nog nauwer samen moeten willen werken met initiatiefnemers, zoals woningcorporaties. Je zult open moeten staan voor zelfwerkzaamheid en voor woongroepen die zelf hun bouwmaterialen oogsten. Wij doen dat! Omdat wij geloven dat het kan, het duurzaam bouwen. Sterker nog: omdat wij weten dat het kan!

Referentieproject: het prachtige Boschgaard

Boschgaard is een bouwproject in Den Bosch dat is gestut op duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid: 19 sociale huurwoningen waarvan de toekomstige bewoners zelf mee bouwmaterialen oogsten, het bouwoverleg bijwonen, zelf mee duurzaam bouwen, enz. En alles in een mooie harmonie met ons als aannemer. Een project dat zo uniek is dat het volop in de media aandacht krijgt, als fraai voorbeeld van circulair bouwen.

Lees ook: Hoe het is om als aannemer samen met een woongroep te pionieren in het duurzaam bouwen